Oktober

Det har varit en härlig fin månad med lite regn, solen har tittat fram nästan varje dag det senaste veckorna. Jag gillar höst, för det är så vackert med löven som skiftar från grönt till gult och rött. Snart är det november, det är inte långt kvar till det underbara jul! Hoppas att vi får en bra vinter, massvis med snö denna gången. Här kommer några höst bilder på Agnes som tittade på hundarna som busade. Ni kan även se Agnes två av fyra tänder på vissa kort.


image211
Man ska även le fint i barnvagnen!

image212

image213

image214

Bloggen och annat

Jag vet att jag har varit dålig med att uppdatera bloggen, men helt enkelt kan jag säga att det har varit mycket nu, mycket som har hänt eller är på gång. Sen har jag också idetorka med vad jag ska skriva för något. Men än så länge är det bara bra med mig och min lilla familj. Agnes växer så det knakar! Hon har nu fått totalt fyra tänder, och mycket hår så hon har börjat använda gummisnodd (på huvudet). Jätte gulligt och hon är så söt min lilla tjej!
 
Sen vill jag verkligen göra om headern men har ännu inte förstått hur man kan få en "stor" header, för den jag har inte täcker hela "rutan". Lite synd. Men jag försöker på Photoshop så gott jag kan, det verkar som att jag kan bara byta bilder till svart och vitt där på Photoshop. :)

Lilltjejen sover än och när pappa J kommer hem så ska vi ut och gå, så ska vi nog passa på och gå till lekplatsen. Där ska Agnes få gunga eller leka med sanden eller åka rutschbanan med mamma. Ja jag har barngnistan kvar. 

Hoppas ni alla mår bra! Lev dagen innan det blir försent! 

Välkommen Oliver!!

Här sitter jag och har glädje tårar!!

Fick för en stund sen, mms från min goa bästa vän Åsa på deras super söta pojke som ska få heta Oliver! Han föddes idag, 22 oktober kl 11.36. Han vägde 3110 gram och är 49 cm! Han är så SÖT!
Nu har jag bestämt att han får bli Agnes pojkvän! Hihi..


Gå gärna in på Åsas blogg www.vasaru.blogg.se och gratulera!!!

Här kommer ett kort på magen och de stolta föräldrarnas händer.
Bilden tog jag för lite över en vecka sen! Har själv ändrat den till svart o vitt!

image210

Allt möjligt..

Nu var det ett tag sen jag skrev något här, men jag hade helt enkelt ingen lust med bloggen första veckan men sen åkte jag och busfröt till Alfta och man vill ju inte sitta framför datorn för mycket då heller. Vi umgick hellre med familjen Larsson.


Sen kan jag säga att det har hänt så MYCKET på de två sista veckorna..

Ska sammanfatta lite och berätta..

För det första åkte vi till sjukhuset på läkarbesök om mitt hjärta och defibrillator (pacemaker). Allt gick bara bra och det gick som det skulle. Men började vi prata om körkortet, doktorn såg väldigt fundersam då och nervositet steg. Jag tänkte då, att det var kört. Nej jag får köra men bara i närområdet. Jag får aldrig mer i livet köra mer än 1 timme per gång. När jag kört 1 timme måste jag ta en lång paus innan jag kör igen. Doktorn berättade även att de nyligen tillät patienter som jag köra bil, för man fick tidigare aldrig köra bil igen. Så jag ska vara glad och det är jag, enormt glad att jag får köra bil igen! Jag kör heller inte så långt ofta, när jag åker långt så är J oftast med och då kör han.


Senare under veckan innan vi drog till Alfta, så hade vi varit i Ulricehamn och Borås och gjorde då lite flera ärenden. Sen har vi fått hem vår systemkamera och vi har flitigt lekt med den men än så länge är vi fortfarande amatörer. Tiden gick också så fort, så blev det dags att åka till Herrljunga på söndagen den 14 okt.
Där måste jag berätta något roligt som hände.

När jag och tjejen steg på tåget x2000, J skulle hjälpa till med barnvagnen och han hade även skötväskan. Jag gick till våra platser och lämnade väskan, sen skulle vi gå tillbaka och hämta skötväskan. Då såg jag hur J sa till oss skynda, för han skulle lämna väskan men jag sa att han ska bara lämna den på golvet och gå ut. Men i samma veva stängde dörren. J fick panik och försökte öppna dörren men det gick inte och tåget åkte precis. J sprang till konduktörerna men då fick han svar på att de inte kunde göra så mycket åt det.  J fick snällt åka med oss till Skövde där han blev hämtad av syrrans man. Hehe. Men det var lite dåligt av tåget som stängde dörren så snabbt, ja men x2000 är ju en snabb tåg.


Agnes somnade nästan på en gång utan några problem i sin stol bredvid mig och sen när hon väl vaknade så busade hon och lekte. Resan gick så bra och vi bytte tåg i Stockholm och det var inga problem.

Efter 6 timmars tågresa kom vi äntligen fram till Alfta, där vi blev hämtad av hela tjocka familjen Larsson! Under de dagarna vi var hos dem så har vi njutit och kopplat av. Vi hann även med att åka till byarna Bollnäs och Edsbyn. På fredagen kom äntligen J, vi som längtat efter honom! Agnes hade inte sagt "pappa" på hela veckan, men så fort pappa J kom så började hon säga pappa.. Gulligt! Agnes ville också komma på en gång till sin pappa när han kom, så de fick kramas och pussas!

På söndagen åkte vi från Alfta vid ca 12 tiden och Agnes sov tills vi var i Borlänge och då vaknade hon. Vi stannade på kaffestugan och där såg jag många fina tegelpannor som en intern konstnär hade målat! Kunde inte låta bli så vi köpte en och de kostade 100 kr styck! Fynd!

Annars har Agnes varit duktig och varit glad och busig hela vägen, hon pratade och lekte för det mesta ända tills Örebro där vi hälsade på vänner och blev bjudna på väldans god mat! Vid sju tiden åkte vi hem och då sov Agnes för natten. Ja vi har haft en super trevlig vecka!


Nu har jag överfört 465 bilder från kameran från veckan vi var i Alfta och några har mästarinnan Sara fixat och ändrat dem till svart o vitt! Här bjuder jag på några bilder på prinsessan Bam.. 

image207

image208

image209

Äntligen!

Åsa har äntligen fött idag kl 11.36 och det blev en liten pojke som troligen ska få heta Oliver!

Vi är så jätte glada för eran skull! 
GRATTIS, GRATTIS till er, Åsa och Ulrik till pojken!


Nu har Agnes fått en kompis, eller en blivande pojkvän?! Hihi..

SPA

Har ingen ork med att skriva just nu och jag kommer att skriva imorgon eller veckan som kommer om hur vi haft det idag på SPA och jag kommer att visa några bilder.

Men jag kan säga att det har varit underbart och det blev en härlig dag.


Lindex

Lindex har så många fina kläder till barn, och jag skulle vilja åka dit nu på en gång och köpa allt jag vill Agnes ska ha! Men jag lär åka dit snart och köpa några söta.. Ska visa några exemplar och det finns flera fina så det är svårt att bestämma sig.



1. Ballerinadräkt 129 kr
2. Blommig klänning 149 kr
3. Cardigan 179 kr
4. Rosa klänning 149 kr
5. Tröja 249 kr
6. Set 179 kr
7. Kort kjol 129 kr
8. Tunika (finns även i rosa) 79,50 kr
9. Byxa (finns även i rosa) 69,50 kr
10. Randig klänning 99 kr


Längtan

Första längtan:
Lördag 6 oktober.
Jag ska på SPA på lördag med mina systrar och vår härliga mor som kommer att bjuda oss. Vi ska till Ebbarps hjort och spa. Jag har valt Hot Stone lyx med massage behandling på 90 min, hämtat ur hemsidan "Skön lyxbehandling som är maximalt avslappnade. Heta stenar används för att massera och värma kroppen. Att använda varma stenar för massage härstammar långt tillbaka i tiden från indianerna." Vi ska också få varsin ansiktbehandling. Vi ska även få lyx middag med hjort kött. Det ska bli härligt!

- Det tråkiga är att jag kommer att SAKNA min lilla underbara tjej Agnes. Måste nog skriva att jag kommer att sakna min J också. Hihi. Men det är första gången för mig att vara från Agnes en hel dag! Usch det svider redan i hjärtat! Suck, men det kommer att gå bra! Pappa J ska ha mysigt med Agnes den dagen.

Andra längtan:
Måndag 8 oktober kl 13.40.
Ska till sjukhuset och få veta om jag får köra bil igen. Hoppas!
Men är samtidigt nervös och har såna tankar som "Tänk om jag inte kan köra, tänk om jag har glömt hur man kör!" Men å andra sidan tror jag att det fixar sig, jag som snart haft körkortet i 5 år!

Tredje längtan:
Söndag 14 oktober.
Tågresan till Alfta. Jag och Agnes ska åka lite lyxigt, vi ska åka med X2000 till Stockholm där vi byter till vanlig inter tåg till Bollnäs. Det är också Agnes första tågresa, det kommer att bli spännande! Ska bli väldigt kul att få träffa familjen Larsson (Inte Pip-Larsson) och få umgås med dem en vecka!


Wild hogs

image195

Wild hogs är en väldigt bra film.
Det var mycket längesen jag skrattade så mycket åt en film! Den får helt klart en femma från mig och jag ska absolut köpa den så jag kan få titta på den när man känner sig för att skratta.

BVC och Lager 157

Nu har jag lyckats och börjat förstå hur man gör med att fixa designen, men det är så rätt förvirrande med alla siffror och koder! Det blev tröttsamt, men samtidigt var det rätt roligt ändå. Man måste ha tålamodet helt enkelt.

Men jag funderar på att göra flera "design" till bloggen. Roligt att ha och då ska jag spara dem i html koderna på words. Så man kan byta ibland.

Jag och Agnes åkte med moster L till bvc-tanten i Gällstad idag. Då gjorde tanten lite olika tester på Agnes, och tanten ställde även flera frågor och vi fick beröm. Sen sa hon även att Agnes är duktig och tidig i utvecklingen, ja det är alltid roligt att höra sånt, speciellt jag som förälder. Efter en stund testade hon Agnes hörsel med lite saker, hon hade "pling" bollar i händerna och Agnes hade då fått leksak som hon koncentrerade sig på. Då plingade tanten nära örat utan hon såg och då reagerade Agnes på det.. Det visar sig att hon hörde bra. Ja men det visste jag redan innan att hon hör finfint eftersom hon reagerar på ljud och tittar alltid nyfiket på var ljudet kommer ifrån.

När vi var klara runt halv tre, så gick jag och Agnes iväg till affären Lager 157, det är jätte stort där och det finns jätte mycket speciellt till ungdomar. Passade på att leta efter till Agnes kusiner, Joel och Sara.. Men fy attan vad svårt det var att bestämma för det fanns så mycket fint! Fick flera gånger om, beslutsångest - men till slut hittade jag tre fina tshirt till Sara men inget till Joel. Trist.. men vi ska åka igen nästa vecka och leta vidare. Om vi inte hittar något så får han pengar istället. Joel fyller 17 år nästa vecka så därför. Sara får kläderna bara för hon är så snäll mot mig som ställt upp med Photoshop och lite annat. Goa ungdomar!
 
Vid fyra tiden satt vi och fikade en stund och Agnes fick då sin mat. Pappan J kom en stund efter och då gick vi och letade vidare, men då gick J och tittade på jeans byxor. Då hittade vi två snygga jeans byxor till honom. Han var även mycket stolt över att han gått ner i vikt på så kort tid så han skröt nästan. Men jag förstår honom och det är ju alltid jätte kul att gå ner i vikt. Innan hade han byx-storlek 36, men idag har han storlek 33. De satt så snyggt på honom och jag är så himla glad att jag har honom som har en super snygg rumpa. Haha.

Nä nu ska jag nog pyssla lite nytt design..
Ha det bra!

Lycklig!

ÄR SÅ GLAD...

Nu har vi äntligen bestämt oss och om några dagar får vi hem vår efterlängtade kamera! Det blev en Canon EOS 400D.


Problemet med blogg-designen verkar ha blivit löst. Äntligen. Men ska fortsätta senare och "finslipa" bloggen till bättre.

Imorgon ska jag och Agnes till bvc-tanten och då ska Agnes vägas och mätas! Min syster L ska följa med oss. Ska bli spännande se hur mycket hon vuxit sen 1 månad. Det är alltid lika roligt att gå dit. När vi är klara så ska vi åka och hämta pojkarna på förskolan. Agnes kommer tycka att det blir kul att få leka med sina kusiner när vi kommit hem till dem. Hela Agnes strålar av glädje så fort hon ser dem. Pojkarna kommer också alltid och pussar och kramar sin lilla kusin, "Prinsessan" som de brukar säga. Jätte gulligt.

Nu ska jag gå och lägga mig, jag som inte brukar sova så här sent. Lär bli lite tröttare än vanligt imorgon. Jag har suttit framför tv och tittat på finalen "So you think you can dance?". Kul att en tjej vann denna gången.

Dröm sött!

Rörigt

Håller på för fullt med att göra om designen här och jag tillhör tyvärr inte den proffsiga gruppen! Men jag håller på att lära mig.. Allt sånt här gör mig rätt tokig. Jag har en super fin header på min lilla tjej.. men det verkar som nästan ingen kan se den! Å andra sidan verkar det som att bakgrunden funkar.. Hoppas jag lyckas ikväll så jag kan sova gott inatt!

Mycket som händer...

image190

Nu är det tisdag morgon, och tiden går så fort och det har varit så sen jag födde Agnes.. När ska tiden gå långsamt igen? Ja förmodligen när Agnes blir lite större. Nu ska jag sammanfatta lite vad vi har gjort sen dess. I lördags var vi på kräftskiva, och det blev lyckat och mycket god mat! Vi åt även tre olika pajer, broccolipaj, tacopaj, och så den tredje har jag glömt namnet på. Vi var 8 vuxna personer och tre barn. Agnes var den enda som inte åt kräftor eller pajer. Hon fick dock smaka på efterrätten som var väldigt gott. Det var en typ tårta blandning med sockerkaka och jordgubbsfromage och jordgubbar i. Väldans gott tyckte Agnes.

Ja jag har sen ca tre veckor nu gjort hemlagat mat till Agnes. Hon har fått börja äta små tuggbitar, jag har gjort potatismos med kyckling, spagetti med köttfärsås, potatis med frikadeller och sås,  potatis eller pasta med biffar. Ja det var några exemplar på mat. Agnes får alltid något grönsak till maten, som ärtor, morötter, broccoli m.m. Det syns på Agnes att hon gillar hemlagat mat väldigt mycket. Jag använder då inget salt i maten, förutom örtsalt som är bra för bebisar.. Eller så använder jag buljong istället för örtsalt. Det finns ju olika buljongsmaker, och de är ju jätte goda så de brukar räcka till maten!

Igår var jag och Agnes och hennes mormor på BVC, då Agnes skulle få sin tredje spruta, pneumokocker heter den, och det gick jätte bra som vanligt. Självklart grinade Agnes en stund men det gick lika fort över. Då blev hon glad och pratade igen som vanligt. Härlig unge! Efter när vi var klara så åkte vi till ICA och handlade frukter sen åkte vi hem igen. På vägen hem så skickade Johny sms, och frågade oss om vi ville följa med till sjukhuset. Inte nu igen tänkte jag bara, förstod att han hade fått elstöt på jobbet. Han jobbar som elektriker och han har pacemaker. Inget bra yrke för honom egentligen! Men iallafall kom Johny hem först och vi åkte iväg till akuten. Man måste kolla om allt är bra med hans hjärta eller pacemaker när han fått elstöt. Vi fick gå in på en gång medan vi såg att det var ganska fullt med folk på akuten. Men de med hjärtproblem får gå före alla andra så det var rätt skönt att få gå in på en gång. Johny undersöktes och tog prover, sen fick vi upp till hjärtavdelningen för där fanns maskiner för pacemakern. Allt var bara bra med Johny, skönt att det inte var allvarligt. Det gick fort så vi gick ner till cafeterian och åt middag. När vi var klara åkte vi hem!  På kvällen kollade vi på en film som heter "Perfect stranger" och den var bra!

Måste också berätta något kul som hände i lördags, mitt på dagen, gick jag och Agnes och besökte Agnes pappa som målade taket i mina föräldrars gästhus. (Huset är rätt stort med två våningar, har kök och tv rum och sovrummet på övervåningen och har även en jätte fin dass bredvid. Där har jag bott i tre år när jag bodde hemma hos mina föräldrar under de tre gymnasieåren. Vi fick renovera och göra om i gästhuset, och vi får använda huset om våra gäster kommer på besök. Vi har släkt som bor långt borta.) Men iallafall kom jag och Agnes och tittade, och det såg väldigt fint! Jag har tagit kort före bilder och ska ta kort "efter bilder" senare så ska jag visa bilderna här senare.
När vi var klara och fick lämna pappan i fred, så gick vi till mormor och morfar, moster fanns även där då och kusin Kevin kom senare. Vi la oss i sängen, eller satte oss i sängen i deras stora sovrum. Då busade mormor lite med Agnes och en stund efter kände mormor om Agnes hade fått flera tänder! Det hade hon fått!! Två nya fram tänder som växer... Hon har en tand som växer sen två veckor nu, lite längre bak i munnen.  Det är rätt ovanligt att få tand så långt in i munnen men det är inget farligt. Agnes har dock blivit snuvig, man brukar bli snuvig eller få feber när man börjar få tänder. Ja men nu börjar det ju hända saker med Agnes, hon kan teckna och prata och klappa händerna. Men igår sa hon "pappa" (med rösten) många gånger, och gissa om pappa Johny blev stolt? Igår på kvällen innan läggdags för Agnes, så skulle pappa åka bort och göra lite ärenden. Så vinkade Agnes "hejdå" med ett stort leende, och det var så gulligt!
Å vad jag älskar min lilla tjej!

image191

image193

RSS 2.0