Agnes sovrum

Är rätt rastlös och Johny tittar nu på något kill grej på tv, Kustomizer (Tror att det stavas så) programmet går på Discovery. Så jag bestämde mig för att blogga en till inlägg nu och jag ska visa några bilder på Agnes sovrum. Vi flyttade in denna lägenheten den 1 juli men vi gjorde ju om helt, hela lägenheten och det var väldigt svettigt och jobbigt. Men det blev kanon bra efter och vi är nöjda än idag! Vi gjorde om helt i Agnes sovrum som såg hemskt ut innan. Den rummet är liten men duger jätte bra åt en liten tjej som lilla Bam..



Ska berätta lite om Bams rum, ja vad ska man börja med... I denna rum finns det rätt många minnen, presenter från dopet och saker från när Agnes föddes. Byrån fick vi gratis när vi tackade ja till lägenheten, men den var så ful. Men fick senare ett ide, lilltjejen kunde ju ha den i hennes nya rum! Så jag började slipa, fy katten, vad jobbigt det var men det var värt det för till slut blev jag klar och började måla byrån i fyra olika rosa färger! Projektet var iallafall kul! De två hyllorna fick vi från min syster L och jag hade färg kvar från byrån så jag målade dem också! Krit tavlan köpte vi på loppis för 10 ynka kr, den var ju charmig och slitet. Målade även den i rosa, så klart. Hihi. Den används idag av Bams kusinerna, Oliver och Kevin som brukar vara i rummet och leka eller läsa Agnes böcker. Sen ser ni dockan med den fina vita sängen, den har Bam fått från sin mormor och morfar på dopet. Täcken hade mormor broderat med hennes namn "Bella Agnes Månstråle" och så datumet då Agnes hade sin dop. Två bilder som jag tagit ikväll på Agnes i sin säng innan sovdags för natten och så har vi också köpt ny spjälskydd till Agnes! Den förra blev ju som sagt förstört, kan man säga. Agnes rev ner den så den blev tillplattad. Ja vi köpte märket Mumin, eftersom Bam hade så mycket Mumin grejer så det fick bli Mumin spjälskydd också!
Måste också tillägga, den björnen som finns på hyllan, Bjarne heter han visst och var med i tv programmet när jag var yngre. (Jag älskade programmet på den tiden) Men iallafall hade Bam fått den från sin kusin Sara, Sara har haft den när hon var själv liten. Blev själv rörd och det var ju jätte snällt av henne. Nu till sist, men något underbart, så hade Agnes fått en tavla som är jätte fin. Den är broderat av Agnes faster Christl, på tavlan står det ifall någon av er som har svårt att tyda:  På dopdagen, 30/6 2007. Almby kyrka. Agnes född 7/2 2007. Vikt: 4385 gram, Längd: 52 cm. Ja det var nog allt. Om det är något så är det bara att fråga, men iallafall är vi nöjda med rummet men det blir lite fler tavlor senare när jag fixat med foton. Nu äntligen kan jag gå och lägga mig! Nattinatti!


Presenten från Sydafrika

image177

Denna present har rest många, väldigt många mil!

Ja den har rest med bil, flygplan och åter igen flygplan och bil igen.. Väldigt många mil. Ja den har rest från Sydafrika till Sverige! Presenten har Agnes fått från mina sysslingar Karl och Linda, som bor i Sydafrika. Det är min mammas kusin som har bott där sen flera år nu med en afrikansk man.

Jag försökte leta på internet om man kunde se hur många mil, eller hur långt det var från Sverige till Sydafrika, men tyvärr hittade jag inget. 

Vad som finns i påsen är verkligen söta kläder till Agnes i större storlek som hon kan ha till våren. Jätte kul med något annorlunda, som inte finns att köpa i Sverige. Jag hoppas att vi kan åka dit om fyra år till Sydafrika, och då ska vi hälsa på familjen som har ett stort hus och mycket mera. Ja vi får se vad som händer men jag håller tummarna på att resan blir av! Jag håller på att göra ett kort till dem, och jag ska även skicka med några kort på Agnes till dem. Sist vi träffade dem var förra sommaren och då var jag gravid i tredje månaden om jag minns rätt.

image178
Hängsel byxa med vit tshirt, mjuka tofflor och hatten. Visst är de gulliga!


Fina halsband




Dessa halsband är så fina och jag hittade även dem på Presentnet. Det är många saker som jag så gärna vill ha från butiken, både till mig och Agnes. Om man vore rik hade jag köpt dem men det är jag inte. Men drömma kan man ju alltid göra.

Resan till ljuva Alfta

Igår har jag äntligen bokat och köpt biljetterna!

Jag och Agnes ska åka den 14 oktober till Agnes kusiner Joel, Sara, faster Chrisl och farbror Bengt! De bor i Alfta, som ligger nära Bollnäs. (Det är ca 52,5 mil från Gällstad till Alfta.)

Jag och Agnes ska åka tåg på 6 timmar och vi ska stanna där 1 vecka. Pappa J kommer på fredagen och vi åker hem söndagen. Det ska bli väldigt kul! Men självklart blir jag lite fundersam över hur det ska fungera med Agnes att åka så långt med tåget. Men Agnes är en lugn och duktig snäll tjej så det kommer förmodligen bli jätte bra! Hon tycker även det är jätte kul att få träffa folk och hon brukar le åt dom.  Vi ska åka först med X2000 och byter till vanlig inter tåg i Stockholm. Vi har inte träffat dem sen Agnes dop, den 31 juni. Det är nästan 4 månader sen, vad tiden har gått! Nu har vi något att se fram emot och vi längtar så!

image172
Härliga Joel och Sara

image173
Kusinerna Joel, Sara och Agnes som var 4 och halvt månad gammal.

Jag tycker så mycket om familjen! De ligger stort och varmt i mitt hjärta.

Brevet och Agnes första ord

Idag har jag fått det efterlängtade brev!!
Äntligen ska jag till sjukhuset den 8 oktober och träffa doktorn. Då ska han få titta på min defibrillator (pacemaker) och bekfräfta om allt gått bra. Men jag är nog mest orolig över svaret på om jag får köra igen. Risken finns att jag måste ännu vänta halvt år till. Vill ju kunna använa gaspedalen snart och jag tycker jag har lidit tillräckligt länge med att inte få köra bil. Det finns heller inga bra bussar som går här i byn, det finns bara två buss avgångar härifrån på morgonen för de studenter som går på gymnasiet. Det är ju inte så värst kul att åka med massa "ungar". Hihi. Ja men det känns rätt nervöst men samtidigt ska det bli roligt att få veta svaret. 

Å andra sidan är jag jätte glad! Agnes har börjat prata, snarare säga ord!
I måndags ropade Agnes plötsligt "Mamma", flera gånger om och jag sprang nästan och tryckte på mobilen till "spela ljud" och spelade in ljudet. Jag blev så salig men samtidigt "paff" Kan de börja prata så tidigt? Agnes är ju inte ens 8 månader gammal än. Men senare på dagen pratade jag med min syster och hon sa då att barn kan börja prata tidigt eller senare. Agnes kan även teckna lite, som hund och katt. Klappa händerna kan hon också. När hon tecknar katt så säger hon "K", låter det som hon försöker säga "Kisse" med rösten.
Idag satt jag och J, och Agnes vid matbordet och Agnes åt sin kvällsmat. Under tiden såg Agnes våran hund gå förbi och då sa hon "Vovve". Åh det var så gulligt att höra henne säga det.

Men iallafall blev jag så stolt så att tårarna rann när Agnes sa "Mamma" till mig. Jag blev så lycklig!


Agnes vid lekplatsen och gräver en stor grop och sen fick hon gunga glatt!

Sack´nSeat - Stol

Nu fick jag se något som jag aldrig sett tidigare.
Är den verkligen bra?, var det första jag tänkte på.


Å andra sidan var den inte alls dyrt. Bara 149 kr och den var ju liten, bra praktiskt att ta med om man ska någonstans. Om man ska åka iväg och besöka någon som inte har mat stol så är denna bra. Eller?

image165


image166
Väskan

Bilderna kommer från Presentnet.


Men har ni sett den tidigare eller har något erfarenhet om hur den är?
Finns det inga risker med att barnet kan ramla från stolen när barnet har denna skydd?

Lundmyr

Jag har alltid beundrat märket Lundmyr, och så älskar jag allt med randigt att göra.
Vi har dock ett problem nu, eller så har Agnes hållit på med länge nu. Agnes har börjat med att riva ner spjälskyddet i sin säng, det tycker hon är jätte kul. Men det spjälskyddet vi har är värdelös om jag får säga, den köpte vi på Ikea. Men igår kom Johny och sa att vi kanske får åka och köpa en ny spjälskydd men då får det vara tjockare och bättre än Ikeas spjälskydd. (Ikea är annars jätte bra och vi brukar köpa grejer därifrån men därav spjälskyddet menar jag verkligen att den är skit)

Fin spjälskydd från Lundmyr.

image161

Måste också få bifoga denna bilden som jag tyckte var så söt. Påslakan och örngott!
OBS! Pojken på bilden är inte våran barn!

image162

Bilderna tog jag från Presentnet.

Men det finns så många fina spjälskydd, som märket Mumin. Det är så svårt att välja!

image164
Hittade denna bilden från Barnaffären.


Underbara skor

Det finns så mycket söta saker som Agnes skulle kunna ha!
Surfade tidigare imorse och då såg jag något underbart.

Men dessa skor jag hittade är bara så söta, och idag har vi varit hos min mor en stund och då visade jag henne skorna. Då tyckte hon de var så fina och pratade något om att hon kanske skulle kunna få den när hon fyller 1 år. Men då skulle hon ha skorna till något tillfälle, som fester m.m. Det finns för både flickor och pojkar. Visst är de söta?


   

De finns på butiken.

Jakten efter en ny kamera

Ja vi har sen länge pratat om att köpa ny kamera eftersom vi tycker att det kamera vi har har inget bra bildkvalite. Kameran är också rätt seg och hälften av det jag tar kort blir suddiga. Inget kul!

Jag gillar ju också att knäppa kort och få fram det vackra detaljer. Och så gillar jag även att få pyssla med Photoshop som jag håller på att lära mig. Jag har också jättelänge varit avundsjuk på några som har bra kamera och att de fått tagit så superfina bilder!

Men det största skälet till varför vi vill köpa en ny kamera, är att vi vill ta fram det fina bilder på vår Agnes som ni många säkert förstått. Vi vill också att hon ska få bilder som hon kan njuta av när hon blir äldre. Nu verkar det som att drömmen håller på att slå in! Att få en sån kamera!

Vi funderar på det nyaste som kommit, en Canon EOS 40D. Är det någon som känner till den? Eller finns det något annat ni rekommenderar? Skriv gärna!!

image155

EOS 40D

Bild: Canons hemsida


Sjuka vi och en pigg glad Agnes

Jag och J har just blivit sjuka.

Agnes är frisk så ni kan gissa hur mycket energi hon har och hon "struntar" ju i om vi är sjuka. Hehe. Men vi får hoppas att hon inte blir också sjuk, men det har hon varit för två veckor sen. Ja det märker vi.

Uppdaterar mera sen när jag mår bättre..


Passar på att fråga er om ni vet något om leksaks kök, har hittat två modeller men det finns säkert många fler! Vi gillar inte märket Micki eller Brio, vi vill ha hellre något unik fin leksaks kök som Agnes troligen ska få när hon blir ett år. Ja det är nästan 4 månader kvar tills hon fyller 1 år!

Här kommer de leksaks kök, som jag hittade. Men vi föredrar nog lite neutralare färg, ifall om vi skulle få en son som också vill leka med "köket" så är nog inte det rosa köket bästa alternativ.. Hmm... Funderar vidare.



Jag och min underbara tös

Nu ska jag lägga några mina favorit bilder på mig och Agnes. Några har frågat mig om jag inte skulle sätta bilder på oss här.. Så nu kommer de!



image151
Jag och Agnes på High Chapparal i somras.

image152
Vi i Falkenberg vid det mäktiga havet
och tittade på hunden Muffelina.

Vad svårt det är...

... att bestämma vilken bakgrund man ska ha till bloggen!

Jag har hittat några som är fina så jag fick beslutsångest, då fick jag fråga min J och då valde han denna här. Blommig svart och grått. Gulligt och sött.

Ni får räkna med att det blir troligen flera ändring framöver. Det är ju jätte kul, det är ett av mina intressen, att pyssla med html koder m.m.

Väggord

Väggord är något man målar bokstäver på väggen.

Jag har alltid drömt om att ha såna bokstäver på väggarna och jag hoppas att jag får göra det på några väggar i vårat framtida hus.

Några exempel:

image143
 Carpe diem = Fånga dagen.

image146
Amor vincit omnia = Kärleken övervinner allt.

image147
Kärlekens betydelse.


Det finns flera på My first room.


Abort - bra eller inte?

För det första vill jag säga att denna inlägg är en känslig ämne och det handlar om abort. Valet är ditt om du vill läsa eller inte.


Jag kollade runt och kom in på en hemsida där jag såg något underbart men sen kom jag hur många som tar abort. Kolla på denna länk och nu hoppas  jag att du ändrar din inställning på abort!

Levande bebis som är en "foster" i magen, men jag tycker inte att det är en foster utan en liten människa som vi! Se hur den rör på sigBebisen är bara 10 veckor gammal!!

Otroligt att de kan röra på sig redan då och att det är många som tar abort! Jag har aldrig varit för abort, fast jag anser att det är OK att ta abort när man själv blivit våldtagen eller har starka skäl till abort. Starka skäl är att barnet har svåra missbildningar eller mycket svår handikapp.  Men annars ska man använda skydd eller preventivmedel om man inte vill bli gravid.
Abort är inget att leka med!

Jag tycker att Sverige eller snarare världen ska bli bättre på abort lagen för jag tycker absolut inte att det ska vara för lätt att göra abort. Vad jag menar med det, är att det är så många människor som blir gravida och de som inte vill ha barnet, kan hur lätt som helst bara gå till doktorn och bli av med barnet. Jag anser att det är för enkelt!

Hämtat ut Wikipedia, se på länken om ni vill läsa mer:
Det totala antalet utförda aborter i Sverige från 1975 till 2005 är över en miljon. Sedan Sverige fick fri abort 1 januari 1975 har antalet aborter varje år pendlat mellan 30 000 och 38 000, vilket är en förhållandevis hög siffra jämfört med övriga västeuropeiska länder. Det bör dock poängteras att denna siffra uppnåddes redan innan den så kallade fria aborten tilläts. Innan 1975 tilläts aborter under vissa omständigheter och från 1965 och fram till lagändringen ändrades praxis successivt med fler tillåtna aborter som följd. Antalet tonårsaborter minskade krafigt från 1975 (29,7 aborter per tusen kvinnor under 20 år) till 1995 (16,7). Därefter har antalet tonårsaborter ökat till 25,4 per 1000 år 2006. Över 80% av alla kända tonårsgraviditeter avbryts.

Otroligt att det är så många....

Om det fanns något form av lag med att man kan inte få abort hur man vill -
Man ska ha starka skäl för att få abort.
Om det blev så tror jag att flera människor skärper sig och skyddar sig bättre när de vet att det inte är lätt att göra abort eller tanken på att de kan bli förälder ofrivilligt.

Eller vad anser ni?

Tycker ni att man ska ändra på abort lagen?
Tror du att människor skärper sig och blir bättre med att skydda sig om abortlagen blir ansedd för de som blivit våldtagna eller har starka skäl?
Är det mord om man gör abort?

Eller ska man fortsätta som det fungerar idag?
Dagens samhälle får man göra abort lagligt utan några problem.


Allt jag skriver är mitt åsikt och det står jag för.  

Svart och vitt

Nu blev jag äntligen klar med att fixa många bilder, ca 800 st som vi ska skicka på framkallning. Det blev även bilder i svart och vitt och de blev så fina så att jag blev nästan imponerad att man kunde göra dem till svart och vitt själv. Hehe. Jag måste även tacka Sara, min svägerskas dotter som hjälpt mig med några (ganska många) bilder, för oturligen var några bilder rätt mörka så Sara fixade genom Photoshop till ljusare bilder.
De blev kanon!
Tusen tack Sara!

Tack vare henne så har jag lärt mig lite hur man gör på Photoshop, med att ändra bilderna till svart och vitt. Det visade ju sig att det var superenkelt.

Nu bjuder jag lite bilder på Agnes, min lilla prinsessa!

image141

image140


Jag funderar på att använda Photobox, (tidigare hette de Pixdiscount) och de har kanon priser och bra kvalité på bilder. Har ni något erfarenhet från dem? Skriv gärna!


Vagnen

Nu har vi äntligen köpt en "lära gå vagn" från affären Kurragömma. Jag är så förtjust i den och den är tuff. Det finns lite kul som man kan leka med den. Man kan också sy nytt ibland så man kan byta tyger då och då.
Träffade även vännen H och det var jätteroligt och vi som inte träffar så ofta så har jag saknat henne! Jätte kul att få prata lite fast Agnes var rätt gnällig, ja såna dagar har hon också. Men sen gick vi runt och tittade i lite mysiga affärer.

Ser fram emot tjejfesten och hoppas att det blir snart och att jag får köra bil igen så man åka dit själv! 
Agnes pappa får ta hand om henne då. Agnes sover fortfarande jätte bra på nätterna och hon sover hela natten tills runt kl 8-9 på morgonen numera. När hon vaknat äter hon frukost och leker en stund sen vill hon sova ett par timmar igen. Sover en stund också på eftermiddan minst 30 minuter till 1 timme. Sover runt kl 7 till 8 på kvällen. Det är så skönt att ha rutiner.
 
Här kommer två bilder på vagnen!

image137

image138
Självklart ska Tyko vara med och posera för kameran!

Kurragömma

Idag ska vi till Borås där vi ska träffa min väninna och gå på en mysig fik.

Vi ska även gå till en mysig leksaksaffär som heter Kurragömma. De har unika och fina leksaker och leksaker i trä är otroligt fina.
Vi ska köpa "Lära gåvagn", som vi har länge funderat på att köpa. Vi är jätteförtjusta i den så nu har vi bestämt oss att köpa den. Hoppas bara att den finns kvar i affären, annars får jag åter igen leta efter "lära gå vagnen".
Kan knäppa kort på "Lära gåvagn" och sätta bilden här senare.
Den kommer troligen också användas även när Agnes blir stor, då hon kan ha sina dockor eller annat i den. Alltså blir det dockvagn och "lära gå vagn" i ett! Fiffigt va?

BIG house!!

Nu har min svägerska hittat ett enorm hus!!

image134

image135

image136

Vill ni gissa priset?...


819,99 dollar =
5571,83 kr !!


Men visst var den fin och den är säkert något alla flickor drömmer om..


spa

Jag ska på spa snart!

Min mor ska bjuda mig och mina systrar på spa, jätte snällt av henne! Vi alla fyra ska iväg på heldags spa, med lite olika behandlingar. Jag håller på att skriva ut lite papper från olika spa, och det finns några och vi fyra ska snart träffas och bestämma var och när.  Det ska bli någon gång under hösten iallafall.
Jag funderar vad jag ska få för behandlingar, är faktiskt lite sugen på att prova att "bada med lera", eller bli "inpackat med alg" om jag hade uppfattat rätt. Det lät lite märkligt att bli inpackat med alg men det skulle göra så att huden blir mjuk och len.

Några av ställen är Lundsbrunn, Asia spa,  Mösseberg, Arnäsholm och Hindås.


Har ni något tips eller erfarenhet av dessa olika spa, eller behandlingar?

Det blir en underbar skön dag!
Vad jag längtar!




image131image132image133


Sagoslott och dockhus..

Agnes mormor och morfar har gett Agnes pengar och gett oss föräldrar uppgiften till att leta efter något dockhus eller sagoslott. Men senare pratade vi med mormor och kom fram till att det var bäst att Agnes får den när hon är lite äldre. För nu skulle hon gärna "riva" ner den. Men iallafall blev jag nyfiken och började titta på internet. Letade och letade, nu har jag bara hittat två st sagoslott men det fanns dock många dockhus. Det fanns mer riddarborgar för pojkar mer än sagoslott för flickor. Ja men det fanns iallafalll många söta dockhus.

Här är en fin sagoslott som jag tyckte var gulligt.


image121


Den andra sagoslott tycker jag är lite tråkig. Det fanns även en häftig spökslott för den som vågar.. :)



Undrar vad för något Agnes ska få, den dagen kommer hon förmodligen bli jätte glad iallafall. Men vi har några år på oss, så det är inget brått. Det finns så många fina dockhus och jag skulle själv ibland vilja ha en. De kostar från 1000 kr uppåt.



Det fanns även ganska många dockhus som man bygger själv med lego till exempel. Men jag tror att vi ska ta en sån riktig dockhus annars. Jag har också sett en fin rosa stor dockhus som finns på affären Indiska.

Min mors dockhus är den största jag sett. Den är stor! Den fick hon när hon var liten, så dockhuset är idag runt 50 år gammal. Agnes kommer att använda den förmodligen när hon kommer på besök till mormor. Den använde även jag och mina systrar flitigt när vi var yngre men den är fortfarande i bra skick. Därför anser jag att man ska köpa saker som är tålig och säker. Då får de vara dyrt men de kan hålla i flera generationer om man sköter den väl.

Bilar och en traktor

För en stund sen satt jag och J och letade efter "Lära gå vagnar" på Internet men det gick inte bra. Jo det fanns bara märket Brio eller Micki vagnar. Vi vill inte ha dem och vi vill gärna ha lite roligare "lära gå vagn"!

Men så gick det utför för oss och vi började titta på roliga spark och tramp bilar!
Det fanns flera häftiga och fina bilar. Här är några..



Agnes ska nog få en sån när hon blir lite äldre..

Inredning

Nu är jag tillbaka..
Nu har jag sparat allt det gamla som jag skrivit på en mapp.. Det är kul att kolla och läsa när lusten faller in.

Från nu kommer jag att skriva mer om inredning. Inredning är en av mina stora intressen! 
Jag har alltid tyckt om inredning, och så har min syster L insprirerat mig mycket också. Hon är utbildad till inredare och äger själv ett företag. Sen kan jag även tala om att jag och min fästman kommer eventuellt köpa ett hus inom snar tid. Det gör ju så att vi blir mer motiverad till att titta efter hur vi vill ha i vårat kommande hem. Det blir en hel del renovering och vi kommer att bygga ut m.m.

Jag läser mycket inredningstidningar, "Allt i hemmet", "Sköna hem", "Gård och torp", "Hus & hem"och flera såna tidningar! Läser även lite olika tidningar som har trädgårdar med att göra, det är kul att få se hur folk har gjort i sina trädgårdar.

Och jag läser aldrig såna skit skvallertidningar och man får ju inget nytta från dem!

Självklart kommer jag då och då skriva om prinsessan Bam.
Just nu är hon sjuk, lilla stackarn..  men hon är på bättringsvägen! Phuua.. Hon har haft en jobbig helg, hög feber och förkyld samtidigt hade hon hosta också. Hon blev också 7 månader gammmal i fredags! Hon börjar ju bli en liten flicka istället för bebis! Snart kommer hon kunna springa å jaga killar!! Hihi...
 

Bilden tog jag från mina föräldrars växthus.
De har ett vackert växthus som blev renoverad denna år.
Jag älskar växthuset! Det finns mycket olika vackra stenar inne i växthus. Det finns även olika växter och vackra prydnadsaker runt växthuset.


 


Agnes skrivövning :P


._'-å+pö9p´.§1§1dmmmmmmjåj mn jis_qhmö.-imilpo00



Vilken smart tjej vi har :)

RSS 2.0